Kotipalvelun tukipalvelut

 • Ateriapalvelu

Kun tulee ikävä oikeaa kotiruokaa, kotoista ruuantuoksua, olen valmis tulemaan asiakkaan kotiin ja valmistamaan aterian yhdessä asiakkaan kanssa. Suunnitellaan ateria, käydään hankkimassa tarvittavat raaka-aineet ja valmistetaan yhdessä kiirettömästi ruokaa asiakkaan omassa keittiössä. Samanaikaisesti tulee keskustelua maailmanmenosta ja virikkeellistä toimintaa, joka tukee asiakkaan omaa toimintakykyä ja omia valintoja.

Ruuanlaiton ja leivonnan mukanaan tuomat tuoksut herättävät ruokahalua paremmin kuin lämmitettävät, valmiit ateriat. Samalla on myös mahdollisuus yhteiseen ruokahetkeen. Tärkeintä on se, että tehdään yhdessä suurella sydämellä.

 • Asiointipalvelu

Kun kulkeminen yksin hoitamaan asioita kaupassa, pankissa tai apteekissa on jo vaikeaa, olen auttamassa asiakasta ja tukemassa asioinnissa. On tärkeää, että asiakkaan elinpiiri ei kapenisi pelkästään kotiin ja kodin lähiympäristöön, vaan saa edelleen itse hoitaa itseään koskevia asioita. Joskus yksin asioiminen voi myös pelottaa tai ahdistaa, silloin olen mukana tukena ja olkapäänä.

 • Sauna- ja kylvetyspalvelu

Puhtaus on puoliruokaa ja jokaisella on oltava mahdollisuus peseytymiseen juuri niin usein, kun itse tuntee sen tarpeelliseksi. Jos tämä on yksin vaikeaa, auttavat kädet ovat saatavilla ja lähellä.

 • Siivouspalvelu

Kun voimat hiipuvat ja jaksaminen on vähäistä, auttavat kädet ottavat mielellään imurin ja rätin kaverikseen ja huoltaa kotisi. Kotona on paljon viihtyisämpää, kun on puhdasta. Siivouspalvelut toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaan ja mahdollisimman pitkälle yhdessä toimien. Samalla kerralla vaihdetaan myös lakanat ja pestään likapyykki pois.

 

Tmi Satu Kajosmäki on rekisteröity Keuruun kaupungin yksityisten sosiaalipalveluiden tuottajien rekisteriin.

 

Kotiapu

 • Ruuanlaitto ja leivonta

Juhlat tulossa ja aika lopussa. Tmi Satu Kajosmäki ojentaa auttavan käden ja tulee leipomaan täytekakut ja pikkuleivät juhlapöytään. Tosin onnistuu myös hyvin arkinen makaroonilaatikko kiireisen lapsiperheen päivän evääksi.

 • Siivous

Kun ei aina viitsi itse tai yksin siivota, tulen ja teen kotisi puhtaaksi. Ikkunan pesukin onnistuu. Tosin kovin korkeat paikat eivät ole minua varten.

 • Kauppa-apu

Et omista autoa ja pitäisi saada enemmän kerralla mukaan. Ei hätää, otappas yhteyttä ja sovitaan kyyti ja asiointiapu.

 • Juhla-apu

Kuka keittää kahvit? Kuka huolehtii tiskit? Miten ehdin seurustella vieraiden kanssa? Tarvittaessa tulen tekemään tämän juhliisi, ja silloin sinulla on aikaa nauttia juhlasta myös itse keittiössä hääräämisen sijasta.

 

Palveluun sisältyy monenlaisia kodintöitä. Yllä mainittu lista antaa esimerkkejä palveluistani. Kysy lisää ja kerro työtehtävästä, johon haluaisit auttavat kädet.

Tmi Satu Kajosmäki kuuluu yrityksiin, jonka tekemistä kotitöistä on mahdollisuus hakea kotitalousvähennystä verotuksessa.

Yritysapu

 • Siivous

Aika loppuu ja kädet täynnä monenlaisia hoidettavia asioita. Tulen avuksi isompaankin urakkaan tai pienempään. Viime aikoina olen hoitanut vuokramökkien kesäsiivouksia ja asiakkaiden on hyvä tulla perusteellisen siivouksen jälkeen rentoutumaan mökkilomalle.

 • Tiskaus, ruuanlaitto ja leivonta

Peruskeittiötyöt luonnistuvat. Kun apukädet esim. tapahtuman yhteydessä lisääntyy tiskauksen tai muun keittiössä tapahtuvan aputyön suhteen, ota yhteyttä!

 • Tapahtuma-apu

Tapahtumassa tarvitaan aika usein lisäkäsiä ja apuvoimia. Olen suorittanut anniskelupassin ja sen suomin vapauksin voin myös laskea olutta hanasta. Harrastusteni kautta olen ollut mukana järjestämässä pieniä ja vähän suurempiakin tapahtumia. Jos tuntuu, että tapahtumasta puuttuu joku joka asioita hoitaisi, olen käytettävissä!

 • Ohjaus

Olen ollut 15 vuotta nuorisotalolla ohjaajana ja olen ohjannut urheiluseuran kautta lapsiryhmiä sekä koiraharrastuksissa myös aikuisia. Olen käynyt vuosien saatossa erilaisia ohjaustyötä koskevia kursseja ja koulutuksia.

 • Huolenpito ja hoiva

Vapaapäivä? Loma? Hoiva-alan yrittäjälle vapaapäivien tuuraajaksi ja lomien ajaksi.

 • Kassa/myyjä

Hoidatko liikkeesi yksin ja ovet ovat aina avoinna? Olisiko henkilökohtainen meno? Lyhytaikaiset sijaistamiset ja kaupan pystyssä pitämisen hoituvat kauttani.

 • Maatalouden työt

Siitä on jo vuosia, kun olen viimeksi hevosen karsinoita putsannut. Tämä taitaa kuulua taitoihin, jotka eivät unohdu. Metsäpalsta tarvitsee uudet taimet, mutta kuka ne istuttaisi. Navetan pesua? Heinäntekoa? Kysymällä selviää, onko minun kädet avuksi.

 

Olen suorittanut hygieniapassin ja anniskelupassin.

Koulutukseltani olen lähihoitaja ja kuva-artesaani. Ohjaustyötä olen tehnyt paljon lasten, nuorten ja aikuisten parissa harrastusteni kautta.

Ota yhteyttä ja kerro tilanteesi, jossa tarvitsisit apuani. Olen käytettävissä myös lyhytaikaisiin aputöihin. Tuntikaan ei ole liian vähän.

Jos iskee hätä ja kiire nopeastikin, olen valmis tulemaan avuksi, jos kalenterissa on sillä hetkellä tilaa.

 

Ota yhteyttä ja kerro avun tarpeesi. Keskustelemalla pääsemme yhteisymmärrykseen, voinko olla avuksi. Voimme myös sopia tapaamisen.

 

Mainokset / julisteet / yksinkertaiset nettisivut

Olen ammatiltani myös valokuvaaja ja tämän kautta minulta onnistuvat myös pienet julisteet ja mainokset. Pienet nettisivut kuvineen onnistuvat tarvittaessa.

Ota yhteyttä niin kartoitetaan tarpeesi!